Binnenkort leverbaar!

Armadillidium klugii “Montenegro”

Vanaf 14.95

Herkomst: Montenegro
Temperatuur: 18-27 °C
Formaat: tot 1,5 cm
Voedsel: 

  • Dode bladeren en hout
  • Sepia
  • Kleine porties visvoer
  • Kleine porties diverse groentes en fruit
Aantal Prijs per bakje / artikel
0 - 1 14.95
2 - 3 14.20
4 - 8 13.46
9 + 12.71
Wissen

Beschrijving

Waar komt de Armadillidium klugii vandaan?

De Armadillidium klugii komt voornamelijk voor in Kroatië en Montenegro, maar ze worden soms ook gevonden in zuid Albanië of west Griekenland. De Armadillidium klugii “Montenegro” is origineel gevonden in Montenegro, tevens zijn er nog andere klugii bekend zoals: Dubrovnik, Slano, Solta en Split.

Deze pissebedden zijn vrij tolerant, ze overleven in natte omstandigheden en bijna droge omstandigheden. Het liefste zitten ze wat droger met wat meer ventilatie. Ongeveer drie kwart van het verblijf mag tamelijk droog zijn en het overige gedeelte vochtig met wat sphagnum mos. Qua temperatuur zitten ze graag op 18-27°C. Ze zijn erg sociaal en zijn dan ook vaak te vinden in grote groepen.

Uiterlijk en morphs

De A. klugii “Montenegro” heeft een donkerbruin middenstuk met rood/oranje zijkanten. Bovenop het bruine middenstuk hebben ze 3 rijen met stipjes waarvan de middelste rij vaak gele stipjes heeft. De kleur lijkt op de rode markeringen van de mediterrane zwarte weduwe Latrodectus tredecimguttatus. Waarschijnlijk is dit een soort mimiek, om roofdieren af te weren die de pissebed voor een giftige spin aanzien. Liefhebbers noemen deze door de aparte kleuren ook wel de “clown pissebed”. Ze worden ongeveer 1,5cm groot. Tot nu toe is er alleen nog de morph “Pudding” bekend, hierbij zijn de rood/oranje zijkanten eigenlijk verdwenen en geheel bruin en is de middelste rij stipjes vaak ook wit.

Voedsel

Armadillidium klugii “Montenegro” hebben vooral een voorkeur voor bladeren en hout, ze zijn niet heel gek op fruit, groenten en dierlijke proteïne eten ze ook niet veel. Af en toe een kleine portie hiervan is voldoende.

Voortplanting

Deze soort plant zich vrij gemakkelijk en snel voort. De ontwikkeling van geboorte tot volwassen duurt wel wat langer, namelijk een maand of 7-8.

Extra informatie

Activiteit

Gemiddeld actief

Formaat

1-2cm

Zichtbaarheid

Zijn gemiddeld te zien

Moeilijkheidsgraad

⭐⭐

Gaat samen met

Boomkikkers, Koningspython, Rode rattenslang, Slakken, Wimpergekko's

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Armadillidium klugii “Montenegro”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.