Bilobella braunerae

Vanaf 9.95

Herkomst: Spanje
Temperatuur: 20-26 °C
Formaat: tot 4mm
Voedsel: 

Beschrijving

Waar komt de Bilobella braunerae vandaan?

De Bilobella braunerae is ontdekt en geclassificeerd in 1981 en valt onder de familie Neanuridae. Ze komen voor in Europa en zijn zelfs te vinden in Nederland. Onze kweekdieren komen oorspronkelijk uit Zuid-Spanje. Ze leven in de natuur meestal verstopt in dood hout onder boomschors.

Hoe kan ik ze het beste houden?

Ze zijn vergelijkbaar met andere springstaartjes, ze doen het dus erg goed op een vochtige ondergrond. Deze kan bestaan uit bijvoorbeeld bos humus, dood hout en bladeren. Aangeraden temperatuur is tussen de 20-26°C. De Bilobella braunerae kan in principe samen met allerlei andere soorten dieren zoals bijvoorbeeld andere springstaartjes, duizendpoten, pissebedden, slakken, schorpioenen, spinnen en andere dieren die in bossen leven.

Uiterlijk

De Bilobella braunerae zijn ongeveer 2-3x groter dan andere springstaartjes (tot 4mm) en hebben een oranje tot rode kleur. Ze hebben tevens kortere pootjes en kunnen niet springen. Ze lopen ook op een andere manier (beetje zigzaggend soms) dan andere soorten. Hun antennes zijn tevens ook breder en korter. Door hun opvallende kleur zijn ze een leuke toevoeging voor aan een terrarium.

Voeding

Ze houden erg veel van dood hout, bladeren, groente en fruit, wil je dat ze nog sneller kweken dan kun je dit aanvullen met gist, rijst, visvoer of speciaal voer voor springstaartjes.

Voortplanting

De Bilobella braunerae kweken bij ons wat langzamer dan gewone springstaartjes. Met veel beschikbaarheid van voer reproduceren en ontwikkelen de dieren zich sneller. Het is mogelijk om met een klein groepje te beginnen, wil je sneller een grotere populatie ga dan voor een groter aantal.

Bijzonderheden

In onze kweekbakken zitten ook “standaard” springstaartjes, deze kunnen mogelijk meereizen met de Bilobella braunerae.

Extra informatie

Gaat samen met

Baardagamen, Boomkikkers, Hagedissen, Luipaardgekko's, Pijlgifkikkers, Slakken, Slangen, Spinnen, Wimpergekko's

Activiteit

Gemiddeld actief

Formaat

Minder dan 1cm

Zichtbaarheid

Zijn gemiddeld te zien

Moeilijkheidsgraad

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bilobella braunerae” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *