Porcellio scaber “Lava”

Vanaf 13.95

Herkomst: Kweekvorm
Temperatuur: 18-23 °C
Formaat: tot 2 cm
Voedsel: 

  • Diverse groentes en fruit
  • Visvoer
  • Sepia
  • Dode bladeren en hout
Artikelnummer: 11-006 Categorie: Tags: , , ,

Beschrijving

Waar komt de Pocellio scaber vandaan?

De Porcellio scaber (ook wel ruwe pissebed genoemd), wordt voornamelijk aangetroffen in West- en Midden Europa. Tegenwoordig zijn ze door menselijk transport op elk continent wel te vinden behalve Antarctica. Ze zijn behoorlijk tolerant qua temperatuur (18-23 °C) en luchtvochtigheid. Het meest ideale is een verloop met ongeveer een derde deel van het substraat droog, het midden licht vochtig en een vochtig deel met vochtig sphagnum mos. Zo kunnen de dieren zelf kiezen wat ze op dat moment nodig hebben.

Uiterlijk en morphs

Porcellio scaber is gewoonlijk in de natuur in het grijs / bruin of Calico te vinden. Hun rug heeft kleine knobbeltjes (vandaar de Nederlandse naam ruwe pissebed). Er zijn inmiddels vele gekweekte morphs te vinden zoals bijvoorbeeld: Orange, Calico, Ghost, Dalmatian Orange Dalmatian, Piebald en Orange Koi.

Lava is de eerste bewezen co-dominante morph bij pissebedden. Wat is nou co-dominant? Heel simpel uitgelegd: ze vertonen zowel wildkleur (grijs) als de kleur Lava (oranje/bruin) in verschillende variaties. Voor meer informatie over co-dominantie, klik hier. De Porcellio scaber “Lava” worden iets groter dan andere Porcellio scaber morphs, ze worden ongeveer tussen de 1,5 tot 2cm.

Voortplanting

De Porcellio Scaber kweekt vrij snel in een goede omgeving. De vrouwtjes kunnen ongeveer 25 tot 90 bevruchte eitjes bij dragen tot ze uitkomen, daarna worden ze ongeveer 40-50 dagen in een met vloeistof gevulde zak onder de buik gehouden. De jonge dieren kunnen na 3 maanden al reproduceren. De volwassen dieren hebben een levensverwachting van ongeveer twee jaar.

Extra informatie

Activiteit

Gemiddeld actief

Formaat

1-2cm

Zichtbaarheid

Zijn gemiddeld te zien

Moeilijkheidsgraad

Gaat samen met

Baardagamen, Boomkikkers, Slangen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Porcellio scaber “Lava”” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.